Uitslag Poll: Tweederde Huizers laat zich vaccineren

Geschreven door Redactie

Tweederde van de Huizers laat zich vaccineren. Dat blijkt uit een enquete. Bijna een kwart zegt zich niet te laten inenten en iets minder dan 10 procent weet het nog niet. 


In Huizen aan de Amersfoortseweg komt de regionale vaccinatiepost. Hier start 15 januari het vaccineren van de eerste doelgroep: de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg. 

Wie er wanneer wordt gevaccineerd is een beslissing van de Rijksoverheid. Na de zorgmedewerkers zijn verpleeghuisbewoners en bewoners van overige instellingen aan de beurt. Vervolgens volgen thuiswonende 60-plussers. 

Van de laatste groep worden de 75-plussers en niet-mobiele 60-plussers thuis of door de huisarts gevaccineerd. De rest komt ook naar de Amersfoortsestraatweg om zich in te laten inenten. Mensen van 18 tot en met 60 jaar met een medische indicatie worden vanaf februari ingeënt en dat loopt door tot in de herfst. 


Wanneer precies gestart gaat worden met vaccineren van mensen die niet in deze doelgroepen vallen, is nog niet bekend. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt en zodra het zover is krijgen mensen hiervoor een uitnodiging. De vaccinatie is gratis en niet verplicht. Zie voor meer informatie de website van GGD Gooi en Vechtstreek. 




Onze Ambassadeurs