Covid-afdeling Tergooiziekenhuis gaat dicht

Geschreven door Redactie

Tergooi heeft de speciale covid-afdeling die was ingericht voor coronapatiënten gesloten. De aantallen dalen nu zo snel dat het centreren van deze zorg op één afdeling niet meer nodig is.

De patiënten die nu nog herstellen van corona gaan naar isolatiekamers op de reguliere afdelingen. “Het is een mijlpaal dat wij nu door het dalend aantal besmettingen de cohort-afdeling kunnen sluiten”, aldus het ziekenhuis. Momenteel liggen er negen coronapatiënten in Tergooi, waarvan vijf op de intensive care. Ze zijn overgebracht naar een reguliere verpleegafdeling en daar in isolatie verpleegd.

Gezien de daling van het aantal covid-patiënten op de intensive care (al gaat dat dus minder hard) verwacht Brink dat ook de covid-IC snel kan worden opgeheven. “Wij zijn trots op alle collega’s die de afgelopen maanden keihard gewerkt hebben om alle covid-patiënten die aan ons werden toevertrouwd, op te vangen. 

Hoewel het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt, benadrukt het ziekenhuis dat alle hygiënemaatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, anderhalve meter afstand houden en de aangepaste bezoekregeling, van kracht blijven.







Onze Ambassadeurs