Redactie Medewerker voor onze magazines, platformen en social media

Geschreven door Redactie

Wij zijn aan het groeien!

En daarom is Ons Nieuws is op zoek naar een collega voor de redactie. Heb jij interesse in een leuke fulltime functie (40 uur per week), dan zoeken wij misschien wel jou! Inmiddels verzorgen wij het nieuws op negen online nieuwsplatformen (OnsAlmere.nl, Ons-Lelystad.nl, OnsWolderwijd.nl, OnsGooi.nl, OnsHilversum.nl, OnsHoorn.nl, OnsAlkmaar.nl, OnsPurmerend.nl en OnsHaarlem.nl). Daarnaast verschijnt in Almere, Lelystad, Zeewolde, Harderwijk, Ermelo en Hoorn het maandelijkse Feelgood magazine vol inspiratie, leuke verhalen, interviews, columns en het positieve, toekomstige lokale nieuws.

Wat ga je doen?

Als redactioneel medewerker verzorg je mede de content van onze magazines en platformen. Je zoekt leuke, interessante bedrijven om over te schrijven en neemt interviews af. Ook bezoek je evenementen en sta je vooraan bij bijvoorbeeld een opening van een bedrijf. Je krijgt dus de kans om de leukste evenementen en locaties te bezoeken. Je bent ook medeverantwoordelijk voor de content van onze verschillende platformen. Met je collega's van de redactie ga je iedere dag op zoek naar het laatste positieve nieuws over de betreffende regio's en de meest interessante onderwerpen. Je schrijft leuke artikelen hierover op de website en voor de magazines en je helpt bij het onderhouden van verschillende sociale media-kanalen. Ook geef je ondersteuning aan de sales afdeling.

Wie ben jij?

Het liefst heb jij een MBO of HBO studie afgerond, bij voorkeur op het gebied van online media, communicatie of journalistiek. Maar het allerbelangrijkste vinden wij dat jij niet verlegen bent en niet op je mondje bent gevallen. Je stapt graag op mensen af. Verder vinden wij onderstaand ook belangrijk;

• Jouw Nederlands is nagenoeg foutloos;

• Je toont initiatief, bent creatief en zit vol leuke ideeën;

• Je bent zelfstandig en vindt het leuk om hard te werken;

• Je bent natuurlijk ook een teamplayer;

• Je bent niet bang voor deadlines en schroomt niet om een stapje harder te lopen wanneer dat nodig is;

• Je hebt affiniteit met Almere, de andere betreffende regio's en met verschillende onderwerpen;

Wat kun je van ons verwachten?

• Een gezellige werkomgeving in een sterk groeiende organisatie. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. Je hebt leuke collega’s die ook echt geïnteresseerd in je zijn;

• Je krijgt veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid;

• Je mag deel uitmaken van een team met grenzeloze ambities, jaarlijkse worden er twee nieuwe magazines en drie online nieuwsplatformen gelanceerd in Nederland;

• Unieke ervaring om je te ontwikkelen als redacteur;

• Veel leuke uitjes waardoor je je niet hoeft te vervelen.

Wie wij zijn?

Ons Nieuws is een relatief jonge uitgever op het gebied van positief en hyper-lokaal nieuws. Wij hebben in september 2018 OnsAlmere.nl gelanceerd en binnen 6 maanden is dit uitgegroeid tot het grootste online nieuwsplatform van Almere. Vanaf september 2019 is Ons Almere ook als maandelijkse Feelgood krant uitgebracht. Inmiddels hebben wij in negen verschillende regio's een online nieuwsplatform (Almere, Lelystad, Wolderwijd, 't Gooi, Hilversum, Hoorn, Alkmaar, Purmerend en Haarlem). In Almere, Lelystad, Zeewolde, Harderwijk, Ermelo en Hoorn werd tevens een fysieke krant uitgebracht met het "feelgood" nieuws waar wij om bekend staan en nu sinds april 2022 een glossy magazine! Wanneer alles volgens plan verloopt zullen er jaarlijks 3 online nieuwsplatformen en 2 magazines aan de portefeuille worden toegevoegd.

Herken jij je in deze vacature?

Natuurlijk snappen wij dat niemand 100% scoort op alle gevraagde punten. Daarom dagen wij je uit te reageren, kennis te maken en en een interview met ons aan te gaan. Stuur jouw sollicitatie en CV met pasfoto naar brenda@onsalmere.nl. Beschrijf in de motivatie wat jou persoonlijk aantrekt aan deze vacature. Hier zijn wij erg benieuwd naar!

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze Ambassadeurs