We ontgroeien onze huizen of vallen uit liefde voor een ander huis.

Geschreven door Redactie

Ze passen niet meer bij hoe we ons leven leiden. Dit leidt vervolgens tot het dilemma om te beslissen of je een renovatieproject aangaat of helemaal opnieuw begint om het droomhuis te realiseren dat je wenst. Voor je de knoop doorhakt, zijn er een paar dingen die je moet overwegen:


Ben dol op je huidige locatie

Thuis gaat over meer dan alleen het huis waarin we wonen. Het gaat erom dat je bij de buren langs kunt gaan als je een kopje suiker moet lenen, een gezellig gesprek hebt met onze buren of je favoriete plaatselijke café binnenstapt. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om in de buurt te blijven waar ze van houden en beginnen aan een huisrenovatie om hun huidige huis in de toekomst voor hen te laten werken. Als je huis ouder is, moet je mogelijk je keuken, badkamer, woonruimte bijwerken, de indeling verbeteren of een aanbouw toevoegen.


Verhoog de waarde van je huis

Het verkopen van je huis is misschien niet je belangrijkste gedachte op dit moment, maar met de fluctuerende huizenmarkt is het geen slecht idee om je huis te renoveren. Prachtig ontworpen en goed uitgevoerde renovaties kunnen een aanzienlijke waarde toevoegen aan je huis. Meestal ver boven de kosten van de verbouwing. 

Maak je huis toekomstbestendig

Onze steden en dorpen zitten vol mooie karakteristieke woningen. Maar wat 30 of 40 jaar geleden werkte, werkt nu waarschijnlijk niet zo goed voor ons. Je huis heeft misschien een ongebruikelijke indeling, kleine slaapkamers of één badkamer. Als dit bekend in de oren klinkt, en je bent van plan er nog vele jaren in te wonen en ervan te genieten, dan zijn een aantal tijdige huisrenovaties om je huis toekomstbestendig te maken.
Je vraagt ​​je misschien af, is 2022 in deze onzekere tijden een goed moment om te renoveren? Het antwoord is ja. Als je een woningrenovatie overweegt, biedt het huidige klimaat een uitstekende gelegenheid voor huiseigenaren om te verbeteren in plaats van te verhuizen. Klaar om de sprong te wagen?

Onze Ambassadeurs