Meer bewegen maakt je gezonder

Geschreven door Redactie

Voldoe jij aan de minimale 2,5 uur beweging per week?

Nu we in een tijdperk van drukke schema’s, weinig tijd en drukke banen leven, vinden mensen het soms moeilijk om voldoende beweging te hebben. Toch is het erg belangrijk om voldoende te bewegen.

Voor kinderen is het belangrijk om minimaal een uur per dag te bewegen, zoals fietsen of lopen of gewoon lekker buiten spelen. Voor volwassenen minimaal 2,5 uur verspreid over de week. Vaker, langer en intensiever bewegen is nóg beter. Daarbij is het belangrijk dat je dagelijks actief bezig bent waarbij je hartslag iets omhoog gaat.

Wist je dat meer bewegen de kans verkleint op hart- en vaatziekten, diabetes, depressieve klachten, en dementie? Beweeg daarom elke dag minimaal een half uur, dat mag ook verdeeld op verschillende momenten van de dag.

Het is goed om elke dag een wandeling in je eigen buurt te maken. Vooral vroeg in de ochtend is het nog lekker rustig op straat en kom je niet veel andere weggebruikers tegen. Geniet van het wandelen waarbij je de natuur ziet ontwaken: hoor de vogeltjes fluiten, voel de frisse ochtendlucht. Je zult merken als je terugkomt van je wandeling dat je je energieker voelt en de dag vrolijk kunt voorzetten!


Onze Ambassadeurs