Pad naar een betere gezondheid

Geschreven door Redactie

Wat je kunt doen om jouw gezondheid te behouden

Om gezond te blijven spelen veel factoren een rol. Een goede gezondheid kan op zijn beurt het risico op het ontwikkelen van bepaalde aandoeningen verminderen. Deze omvatten hartaandoeningen, beroertes, sommige vormen van kanker en verwondingen.

Wat je eet hangt nauw samen met je gezondheid. Uitgebalanceerde voeding heeft veel voordelen. Door gezondere voedingskeuzes te maken, kun je sommige aandoeningen voorkomen of behandelen. Deze omvatten hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Een gezond dieet kan je ook helpen om af te vallen of om je cholesterol te verlagen.
Regelmatige lichaamsbeweging.

Lichaamsbeweging kan hartaandoeningen, beroertes, diabetes en darmkanker helpen voorkomen. Het kan helpen bij de behandeling van depressie, osteoporose en hoge bloeddruk. Mensen die sporten raken ook minder vaak geblesseerd. Door routinematige lichaamsbeweging zal je je beter voelen en zo ook jouw gewicht onder controle houden. Probeer ongeveer 5 keer per week 30 tot 60 minuten actief te zijn. Onthoud dat elke hoeveelheid lichaamsbeweging beter is dan geen.

Onze Ambassadeurs