Eenmalige energietoeslag: Hilversum start binnenkort met uitkeren

Geschreven door Redactie

De gemeente Hilversum start vanaf mei met de uitbetaling van de eenmalige energietoeslag.

Hilversummers met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimumloon krijgen het bedrag om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Het Rijk heeft geld vrijgemaakt voor een eenmalige energietoeslag van € 800-, per huishouden, wat door de gemeente wordt uitgekeerd.

120% inkomensgrens

Alleenstaande inwoners vanaf 21 jaar die in aanmerking komen, mogen een netto inkomen hebben tot 1.310 euro per maand inclusief vakantiegeld. Vanaf de AOW-leeftijd is dit 1.455 euro. De inkomensgrens voor gehuwden/samenwonenden vanaf 21 jaar is 1.871 euro  per huishouden, inclusief vakantiegeld en vanaf de AOW-leeftijd is de grens voor gehuwden/samenwonenden 1.971 euro per huishouden, ook inclusief vakantiegeld.
 
Wethouder Annette Wolthers is blij met de uitkering: “De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor is de energierekening van veel huishoudens honderden euro’s duurder geworden. Dat ziet iedereen terug op de energierekening. Huishoudens met een laag inkomen hebben het extra lastig door de hoge energieprijzen. Ik ben blij dat het Rijk een eenmalige toeslag heeft afgesproken, en ik vind het belangrijk dat wij zo snel mogelijk starten met de uitkering ervan. Ik roep iedereen in Hilversum dringend op die denkt voor deze toeslag  in aanmerking te komen, om vanaf 16 mei onze website te bezoeken en de energietoeslag aan te vragen.”

Automatisch ontvangen

Inwoners die op 31 maart 2022 een uitkering ontvangen op basis van de Participatiewet, IOAW, IOAZ of BBZ krijgen het bedrag automatisch op hun rekening gestort tussen 1 en 15 mei. Het gaat hier om inwoners vanaf 21 jaar met een vast woonadres, die niet in een zorginstelling wonen en geen studiefinanciering ontvangen.

Zelf toeslag aanvragen

Inwoners die geen uitkering ontvangen maar wel een inkomen hebben tot 120% van het wettelijk sociaal minimumloon, moeten zelf in actie komen en een aanvraag doen. Zelf aanvragen kan vanaf 16 mei. Op de website hilversum.nl/energietoeslag is vanaf 16 mei te lezen aan welke voorwaarden inwoners moeten voldoen en hoe zij de toeslag kunnen aanvragen.

Onze Ambassadeurs