Mosa Trio brengt ode aan Europa

Geschreven door Redactie

Wat is kenmerkend voor de Europese klassieke muziek, en waar komt die eigenlijk vandaan? Aan de hand van vier composities gaat het Mosa Trio op zaterdag 4 juni 2022 op zoek naar de oorsprong en identiteit van de Europese klassieke muziek.

Het pianotrio staat garant voor een muzikale belevenis, met in dit concert een ode aan Europa via Haydn, Fauré, Dvorák en hedendaagse muziek!

Joseph Haydn vormt de start van het verhaal: hij stond mede aan de wieg van het pianotrio als genre. Daarnaast was hij leraar van Ludwig van Beethoven en daarmee ook bepalend voor de ontwikkeling van de Duitse muziektraditie. Vervolgens het contrast met het Pianotrio van Gabriel Fauré, die op een cruciaal kruispunt in de Franse muziek stond. Er is ook hedendaagse muziek uit Nederland met het prijswinnende project Mosaic en het concert wordt afgesloten met Dvorák en zijn rijke Boheemse klankwereld van hartstocht, smart en folklore. Een muzikale reis die je niet wilt missen!

Het Mosa Trio

Het Mosa Trio is een Nederlands-Belgisch pianotrio dat groot is geworden in de kamermuziek. Hun spel is expressief, meeslepend en levendig. Het trio programmeert graag verschillende, contrasterende stijlen binnen één concert, waardoor het publiek altijd iets hoort waar het van houdt maar ook vaak in aanraking komt met iets dat nieuw voor ze is. Naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan schreven verschillende jonge Nederlandse en Belgische componisten een serie miniatuurcomposities voor hen, waarvan een aantal tijdens de Ode aan Europa ten gehore gebracht zal worden.

Meer info en kaarten beschikbaar via www.goederedeconcerten.nl.Onze Ambassadeurs