Aantal besmettingen onder feestende Gooise leerlingen verdubbeld en scholen dicht

Geschreven door Redactie

Het aantal examenleerlingen van het Vituscollege en het Willem de Zwijgercollege dat besmet is met het coronavirus na feestjes in de voorjaarsvakantie, is verdubbeld. Er zij er nu veertig besmet! De scholen hebben besloten de rest van de week alleen nog onderwijs op afstand te geven.

De twee Bussumse middelbare scholen hebben te kampen met een flinke uitbraak van het coronavirus onder examenleerlingen nadat er in de voorjaarsvakantie van afgelopen week veel onveilig contact is geweest. Er doen verhalen de ronde dat er begin vorige week enkele feestjes zijn geweest, al kunnen de scholen dat zelf nog niet bevestigen.

De maatregelen betekenen dat de scholen deze week nog zo goed als dicht blijven. Alleen enkele lagere klassen komen, zij het voor een enkel uurtje, de school binnen. "We zouden deze week nog alleen open zijn voor examenleerlingen, voor de andere leerlingen was deze week een soort overgangsweek. Dat is wat dat betreft dus een geluk bij een ongeluk."

Komende maandag gaan de deuren van de twee scholen weer 'normaal' open. De scholen weten dan of de leerlingen die nu nog op hun testuitslag wachten, besmet zijn of niet. 

De twee scholen hebben gisteren een strenge brief gestuurd naar examenleerlingen en hun ouders om ze aan te spreken op hun 'onverantwoorde gedrag'. 







Onze Ambassadeurs