Adrenaline pennen worden teruggeroepen

Geschreven door Redactie

Alle adrenaline pennen van het merk Emerade worden teruggeroepen. 

Deze pennen worden door mensen met zware allergieën gebruikt. Zij kunnen zichzelf hiermee injecteren. 

De reden hiervoor zijn twee exemplaren in het Verenigd Koninkrijk die niet werkten. Dit maakte de gezondheidsinspectie bekend. Mensen die een ernstige allergie hebben dragen hem altijd op zak. Het gaat bijvoorbeeld om een noten- of een wespenallergie. Wanneer er een zware allergische reactie is dienen zij zichzelf een injectie toe. 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zegt dat de kans heel klein is dat de pen niet werkt. Toch zijn de gevolgen voor de patiënt wel heel groot wanneer de pen op een cruciaal moment weigert. Waarom de pen af en toe weigert is nog niet bekend. De patiënten waarvan de pennen niet werkte, hebben het wel overleefd. Aldus de inspectie. 

Mensen die een adrenalinepen van het merk Emerade hebben kunnen deze omruilen voor een ander merk adrenalinepen. Deze heeft dezelfde werking en kan opgehaald worden bij hun apotheek. 


Onze Ambassadeurs