Alles wat je moet weten over Matcha-thee

Terwijl groene thee al lang een aanbevolen onderdeel is van een gezond dieet, wordt een andere, fellere tint steeds populairder namelijk, matcha.

Matcha is een soort groene thee die gemaakt wordt door jonge theeblaadjes te nemen en deze te malen tot een heldergroen poeder. Het poeder wordt vervolgens opgeklopt met heet water.

Matcha bevat, net als andere groene theesoorten, een klasse antioxidanten die catechines worden genoemd. Matcha bevat veel catechine genaamd EGCG (epigallocatechinegallaat), waarvan wordt aangenomen dat het kankerbestrijdende effecten op het lichaam heeft.

Matchapoeder en heet water moeten samen worden geklopt. Het wordt aanbevolen om een ​​theezeefje te gebruiken om de matcha in een kom te zeven om klontjes te voorkomen. Voeg vervolgens warm water toe en klop het. Door het kloppen ontstaat er een schuimige thee die in je kopje kan worden gegoten. Sommige mensen voegen het poeder toe aan andere hete vloeistoffen, zoals melk, om een ​​heldergroene latte te maken.

Het drinken van groene thee en matcha wordt als gezond en veilig beschouwd, maar mensen die gevoelig zijn voor cafeïne moeten zich ervan bewust zijn dat beide behoorlijke hoeveelheden stimulerend middel bevatten en daarom wordt er geadviseerd om dit met mate te drinken.


Onze Ambassadeurs