Heerlijke Hutspot lekker winters eten!

Geschreven door Redactie

Het is weer winter en tijd voor lekkere winterse gerechten, zoals Hutspot!

Wat heb je nodig?

Spekjes, 2 puntpaprika’s, 1 ui, 1 teen knoflook, snuf paprikapoeder, snufje chilipoeder, handje geraspte kaas, 1 blaadje laurier, 25 gram boter, snuf nootmuskaat, scheut warme melk, snuf peper en zout, 500 gr aardappels (kruimig en geschild) en 500 gr hutspot groenten.

Hoe bereid je het voor?

Eerst ga je de hutspot maken. Doe de aardappels in gelijke stukken in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en een blaadje laurier. Breng het aan de kook. Kook dit 20 minuten totdat de aardappels goed gaar zijn. Giet het af en verwijder het blaadje laurier. Doe de aardappels en groenten terug in de pan. Voeg de boter toe en een scheut warme melk. Stamp het met een stamper fijn. Voeg eventueel een beetje extra melk toe om de stamppot smeuïger te maken. Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, snuf peper en nootmuskaat.

Bak de spekjes krokant in een pan. Voeg daarna de puntpaprika’s toe en een ui die gesnipperd is. Hak de knoflook fijn en voeg de spekjes toe. Breng het op smaak met de paprikapoeder en de chilipoeder. Doe het daarna in een ovenschaal met de hutspot en zet het voor 20 minuten in de oven op 200 graden.


Onze Ambassadeurs