Gezonde, zuivelvrije warme chocolademelk

Geschreven door Redactie

Baby! It’s cold outside

Deze gezonde warme chocolademelk is een heerlijk zuivelvrij alternatief voor de populaire poedermixen. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en het duurt ongeveer 5 minuten om te bereiden. Dus een snel en gemakkelijk detox vriendelijk dessert voor de koude dagen!

Dit recept voor gezonde warme chocolademelk is zuivel vrij, veganistisch, natuurlijk gezoet en volledig aanpasbaar. In dit recept zorgt amandelmelk ervoor dat de neutrale smaak samengaat met het rijke cacaopoeder. Als je een romiger en notenvrij drankje wilt kun je de amandelmelk vervangen door kokosmelk of sojamelk.

Dit is wat je nodig hebt: 1 kopje amandelmelk, 1 eetlepel rauw cacaopoeder,1 eetlepel pure ahornsiroop, halve theelepel vanille-extract en een snufje zeezout. Combineer alle ingrediënten in een pan op hoog vuur en gebruik een garde om klonten te breken. Blijf roeren tot het glad en gloeiendheet is, giet het dan in een mok en serveer deze warm. Serveer met zuivelvrije slagroom, vegan marshmallows en/of chocola. Drink smakelijk!

Onze Ambassadeurs