Met deze tips maak je de beste koffie

Geschreven door Redactie

Hier lees je de belangrijkste regels voor jouw perfect kopje koffie.

In je drukke ochtenden is een kop koffie onmisbaar! Daarom helpen wij jou met deze 3 tips hoe je je dag perfect kunt beginnen met dé perfecte koffie.

Regel 1: Koop verse koffie bonen. Zonder twijfel is koffie het beste als het binnen enkele dagen na het branden wordt gebruikt. Kopen bij een lokale koffiebrander is de zekerste manier om de absoluut meest verse bonen te krijgen. Koffiebonen die worden verpakt door kwaliteitsbewuste koffiebranders en verkocht in stevige, vacuüm verzegelde zakken, zijn vaak een beter optie.

Regel 2: Gebruik goed water. Niets kan een pot koffie meer verpesten dan kraanwater met chloor of onaangename smaken. Serieuze koffieliefhebbers gebruiken bronwater uit flessen of actieve kool- / koolstoffilters op hun kranen. Onthard of gedestilleerd water zorgt voor vreselijke koffie, de mineralen in goed water zijn essentieel. Te heet water zal verbindingen in de koffie extraheren die eerder bitter dan aangenaam zijn. De juiste watertemperatuur is ongeveer 45 seconden na het koken. (De meeste goede koffiezetapparaten regelen dit automatisch.)

En tot slot regel 3: Hou je apparatuur schoon. Reinig opslagcontainers en slijpmachines om de paar weken om eventuele olieachtige opbouw te verwijderen. Laat minstens maandelijks een sterke oplossing van azijn of een speciale reiniger voor koffieapparatuur door je koffiezetapparaat lopen om eventuele minerale afzettingen op te lossen. Grondig spoelen voor hergebruik.

Met deze tips heb je gegarandeerd een goed kopje koffie.


Onze Ambassadeurs