Eerste onmoeting stichting Met je hart Laren na lange tijd

Nu de maatregelen versoepelen organiseert stichting Met je hart Laren weer ontmoetingen met ouderen in de lokale horeca.

Na lange tijd kunnen we eindelijk weer ontmoetingen organiseren voor onze ouderen. Er wordt met heel veel enthousiasme gereageerd op de uitnodiging om samen te komen. Ouderen zijn ontzettend blij om weer op uitnodiging van de stichting iets met elkaar te kunnen ondernemen. “Zo kregen we onder andere deze reactie: Wat fijn om elkaar weer te zien en samen te eten .” Aldus Belinda Huiden-Lammers, coördinator stichting Met je hart Blaricum-Eemnes-Laren.

Eindelijk

”De vrijwiligers van stichting Met je hart BEL zijn er echt aan toe om weer ontmoetingen te organiseren. Want samen zijn en elkaar ontmoeten, dat is wat we het liefste doen. Uiteraard zijn we onze ouderen het afgelopen jaar niet vergeten en hebben we op allerlei mogelijke manieren contact met ze gehouden. Door te bellen of met iets lekkers of een aardigheidje langs te gaan. Ik ben ongelooflijk trots op hoe iedereen zich hiervoor heeft ingezet. Maar gelukkig kunnen wij onze stamtafels weer opstarten en ouderen bij elkaar brengen om samen te eten en van elkaar gezelschap te genieten. We zijn daar ontzettend blij mee.” vertelt Belinda.

Samen naar Papageno

De eerste stamtafel ontmoeting heeft onlangs plaatsgevonden in het restaurant Papageno restaurant in Laren. Ook de Met je hart Ambassadeur voor de gemeente Laren, burgemeester Nanning Mol, was hierbij aanwezig. Hij heette de ouderen welkom, sprak met hen persoonlijk en wenste iedereen een gezellige lunch toe. Ouderen waren enthousiast, ontzettend dankbaar en héél blij om elkaar weer te ontmoeten. De glimlach op ieders gezicht ging er gewoon niet meer vanaf! Ook de vrijwilligers en jongeren van het Papagenorestaurant genoten zichtbaar van de gezelligheid.

Eenzaamheid

Samen met vrijwiligers en met de steun van lokale partners, organisaties en particulieren zet stichting Met je hart BEL zich in om gevoelens van eenzaamheid structureel te verzachten door het organiseren van ontmoetingen. In de Week van de Eenzaamheid vanaf 30 september collecteert Stichting Met je hart en kunt je jouw donatie eenvoudig overmaken via https://metjehart.digicollect.nl/belinda Alle donaties, groot of klein zijn van harte welkom en komen ten goede aan Met je hart BEL. Met iedere euro kunnen ze de structurele ontmoetingen blijven organiseren.
Kijk op www.metjehart.nl voor meer informatie en hoe je kunt helpen.

Foto: Eerste feestelijke stamtafel in Laren
Fotograaf: Fons Meijer


Onze Ambassadeurs