Horeca massaal op zoek naar stagiairs door onzekere tijden

Geschreven door Redactie

De terrassen zijn inmiddels weer geopend, maar de zoektocht naar horecapersoneel gaat onverminderd door. Het MBO College in Hilversum krijgt van alle kanten de vraag of er nog stagiairs op zoek zijn naar een plek. "Maar ik moet nee verkopen, want alle stagiairs hebben al een plek", zegt stagecoördinator Angela Wijnmalen.

Zij wordt dagelijks door zeker tien horeca-ondernemers gebeld". "De horeca gaat operationeel weer open, maar ze hebben nog geen idee wanneer alles echt weer opengaat. De vraag naar personeel is volgens haar al groot, laat staan de vraag naar stagiairs. "Er is echt voldoende werk in de horeca en er gaat echt nog meer werk bijkomen."

Het Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark ging de samenwerking aan met de school om dertig leerlingen een stageplek aan te bieden. "Ik ben niet echt van de hotels, maar het heeft geholpen om actief te blijven in de horeca", vertelt hij. Des te blijer is Jeffrey dat hij nu in een restaurant aan de slag mag. "Uiteindelijk wil ik een eigen café of restaurant, dus hier leer ik veel meer."

Toch blijft ook een deel van de studenten gewoon stage lopen in het Amrâth Hotel. "We hebben die deal nou eenmaal gesloten met het hotel", vertelt stagecoördinator Wijnmalen. "Daar hebben ze ook een professionele leeromgeving, waardoor ze in ieder geval geen achterstand oplopen in het onderwijs." 

Onze Ambassadeurs