De 30 dagen spaarregel

Geschreven door Redactie

Geld besparen is niet eenvoudig. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Zelfs als je je uitgaven probeert te beperken, kunnen impulsaankopen snel je bankrekening belasten Een oplossing? De 30 dagen spaarregel. Ja, dat klopt. De 30-dagen-spaarregel is een eenvoudige, gemakkelijk te volgen strategie die je kan helpen jouw impulsuitgaven te verminderen en je spaargeld te verhogen. In dit artikel maak je kennis met de 30 dagen spaarregel!

Wat is de 30 dagen spaarregel?

De 30 dagen spaarregel is een financiële truc die iedereen kan helpen met sparen. Het gebruik van deze regel is vrij eenvoudig. De volgende keer dat je merkt dat je een impulsaankoop doet of gewoon iets koopt dat je niet nodig hebt, sluit dan je browservenster of loop de winkel uit omdat je dat item niet gaat kopen. Nou, nog niet in ieder geval. Met de 30 dagen spaarregel stel je alle niet-essentiële aankopen en impulsaankopen 30 dagen uit. In plaats van je geld uit te geven aan iets dat je misschien niet nodig hebt, ga je er 30 dagen over nadenken. Als je aan het einde van deze periode van 30 dagen nog steeds die aankoop wilt doen, ga er dan voor. Als je die aankoop helemaal vergeet of besluit dat het niet waard was, heb je jezelf een hoop geld bespaard terwijl je aan je financiële doelen werkt. Vrij makkelijk, hè? In plaats van je geld uit te geven aan iets dat je misschien niet nodig hebt, ga je er 30 dagen over nadenken.

Waarom de 30 dagen spaarregel echt werkt

Als dit allemaal te mooi klinkt om waar te zijn, denk dan nog eens goed na. De 30 dagen spaarregel werkt echt om je te helpen met geld besparen. Wat de 30 dagen spaarregel zo bijzonder maakt is de eenvoud. Door jezelf te dwingen te wachten op al je niet-essentiële aankopen, haal je emoties uit je uitgaven zodat je je spaargeld kunt maximaliseren.

De regel werkt natuurlijk alleen als je je aan je overtuigingen houdt en de hele periode van 30 dagen afwacht. Als het je echter lukt om het plan uit te voeren, zul je bijna altijd merken dat je met deze strategie geld bespaart. Dat komt omdat de 30-dagen-spaarregel ons er gewoon van weerhoudt om impulsief geld uit te geven aan dingen die ons niet echt gelukkig maken of een echt doel dienen. Hoewel we vaak denken dat we een complex investeringsplan met meerdere niveaus nodig hebben om ons spaargeld op te bouwen, is soms alles wat we nodig hebben om een limiet te stellen aan onze eigen uitgaven.

Dit is hoe je de 30 dagen spaarregel hanteert

Geïnteresseerd in het gebruik van de 30 dagen spaarregel om een geldbesparende goeroe te worden? Hier zijn 2 makkelijke stappen die je kunt overwegen om dit spaarplan in je dagelijkse leven te nemen.

1. Behoeften en wensen

Tijdens de 30 dagen spaarregel moet je beginnen met het identificeren van essentiële en niet-essentiële aankopen, zodat je erachter kunt komen wat wel en niet een echte noodzaak is. Neem een paar minuten de tijd om een lijst te maken van je maandelijkse uitgaven. Maak vervolgens een notitie voor jezelf dat deze aankopen allemaal onmiddellijk worden goedgekeurd onder jouw nieuwe spaarplan. Al het andere kan worden gecategoriseerd als een “wil” en valt onder de regel van 30 dagen sparen.

2. Houd een spaarrekening bij de hand

Een van de beste voordelen van de 30-dagen-spaarregel is dat je hiermee je spaargeld kunt opbouwen (en rente kunt opbouwen!) Als je een impulsaankoop overweegt, stop dan gewoon je portemonnee weg en bewaar het geld voor een andere dag.

Het klinkt misschien allemaal te mooi om waar te zijn, maar 30 dagen wachten voordat je een impulsaankoop doet, kan je op korte termijn heel veel geld besparen. In combinatie met een solide budgetteringsplan en spaarrekeningen, kan de 30-dagen-spaarregel een groot verschil maken terwijl je werkt aan je financiële doelen. Hoe spaar jij geld? Laat het ons weten door te taggen op sociale media en help anderen!Onze Ambassadeurs