Hamsteren is niet nodig

Geschreven door Redactie

In Nederland is het hamstergedrag begonnen sinds premier Mark Rutte op donderdag 12 maart nieuwe maatregelen afkondigde omtrent het coronavirus.

Steeds meer supermarkten vertonen lege plekken, maar waarom doen we dit? 

WC-papier vliegt de supermarkt uit vanwege het coronavirus. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel is het sinds donderdag inderdaad drukker in de Nederlandse supermarkt, maar staan er nog genoeg voorraden in de distributiecentra. Paniek is dus niet nodig. Het werkt zelfs averechts.

Als de een begint met hamsteren, kan de ander voor zijn gevoel niet achterblijven, met lege schappen tot gevolg. Mensen denken vooruit in tijden van nood. Vroeger betekende dat genoeg besjes verzamelen, in de moderne tijd betekent dat je slag slaan in de supermarkt.

Hamsteren is op zich niks nieuws. In Amerika is het een veelvoorkomend verschijnsel als er een orkaan op komst is bijvoorbeeld. Maar wat 'coronahamsteren' anders maakt dan 'stormhamsteren' is de onzekerheid over het verloop van het virus. Niemand weet of de situatie de komende weken verslechtert, en dus slaan mensen extra veel in. Waarschijnlijk veel meer dan ze daadwerkelijk nodig hebben.

Onze Ambassadeurs