Extra coronasteun voor Muiderslot, Pampus en Naarder vestingmonumenten

Geschreven door Redactie

Het Muiderslot, forteiland Pampus en de beheerder van de Naardense vestingwerken kunnen rekenen op extra coronasteun. Dat meldt de gemeente Gooise Meren. Het gaat in totaal om meer dan 160.000 euro.

Het geld voor musea en monumenten komt van het gemeentelijk steunfonds voor kunst, cultuur en sport. De gemeente Gooise Meren heeft zo'n fonds om de lokale samenleving zo goed mogelijk door de crisis heen te loodsen. Dat fonds werd een jaar geleden opgestart en gevuld met een miljoen euro. Afgelopen jaar gaf de gemeente al meer dan vier ton weg om maatschappelijke instellingen te steunen.

De maatschappelijke instellingen krijgen maximaal tien procent van hun exploitatiekosten vergoed van de gemeente. Het Muiderslot krijgt verreweg het meeste geld, zo'n 40.000 euro. Forteiland Pampus kan rekenen op 14.000 euro en de beheerder van de Naarder vestingwerken - de Stichting Monumentenbezit - kan 25.000 euro op de rekening verwachten.

Naast de bekende namen kunnen ook tal van kleinere clubs geld verwachten, zoals lokale muziekverenigingen en een dansschool.

Van het coronasteunfonds heeft Gooise Meren ook na twee rondes van steun nog geld over. Het gaat om een bedrag van ruim vier ton. Dat blijft beschikbaar voor nieuwe steunvragen.
















Onze Ambassadeurs