Nederlandse supporters boos over nieuwe Super League: het gaat louter om het geld

Geschreven door Redactie

De aangekondigde European Super League is een voorbeeld van hoe geld steeds meer de ziel uit het professionele voetbal haalt, vinden de voorzitters van de supportersverenigingen van PSV, Feyenoord en het Nederlands Elftal. "Het gaat alleen om macht en geld", zeggen ze.

Vreemd ook, dat clubs met grote schulden zoals FC Barcelona denken, dat ze een eigen competitie kunnen organiseren.

Theo Pouw, van Supportersclub Oranje, begrijpt dat de UEFA zich verzet tegen het plan. "Zij verdienen hun geld aan de Champions League, de Europese kampioenschappen en de Nations League. Ze lopen hierdoor veel risico." Hij vindt dat het plan voor de Super League niets meer met een echte competitie te maken heeft.

De Super League is een nieuwe Europese voetbalcompetitie waarin alleen de beste teams van Europa het tegen elkaar gaan opnemen in een eigen toernooi, los van de kleinere clubs. In totaal twintig ploegen worden toegelaten.

Vooralsnog lijkt het erop dat de Duitse en Franse clubs geen heil zien in de nieuwe competitie. De UEFA is ook fel tegen en zegt dat clubs die deelnemen zullen worden verbannen uit hun landelijke competities en de Champions League. Ook mogen spelers van die clubs niet meer uitkomen voor hun nationale elftal.





















Onze Ambassadeurs