National Caramel Apple Day

Geschreven door Redactie

National Caramel Apple Day op 31 oktober viert een aloude herfsttraktatie.

Velen van ons herinneren zich het eten van karamelappels of het maken ervan met familie. Of het nu op een kermis, carnaval of Halloween was, het was een speciale traktatie. Soms maakten we ze zelfs thuis. Waar we ook van genoten hebben, de herinnering is goed.

Karamelappels hebben vele namen - taffy-appels of zelfs snoepappels. Ze worden gemaakt door appels op een stokje te spiesen en ze vervolgens in hete karamel te dopen. We maken ze extra lekker door ze in noten, chocolade of ander snoep te rollen.

Bladkaramel zorgt voor een hoge productie van snoepappels. De vellen karamel worden om de appels gewikkeld en vervolgens verwarmd om de karamel gelijkmatig te smelten. De beste karamelappels worden gemaakt met scherpe, knapperige appels, zoals Granny Smith- of Fuji-appels. Omdat appels in de herfst in het seizoen komen, is Halloween de ideale tijd van het jaar om van karamelappels te genieten.

De karamel-appelsmaak is ook een herfstfavoriet. Het vindt zijn weg naar dranken, cakes en andere desserts. Voeg karamel toe aan zowat elk appelrecept voor een beetje karamelappelsmaak. Het past ook goed bij hartige gerechten, zoals varkensvlees.

Organiseer een dag om karamelappels te maken. Nodig familie en vrienden uit om samen met jou snoepappels te maken. Vraag hen om hun favoriete toppings mee te nemen.

Deel je creaties door foto's te maken en op sociale media te posten met #CaramelAppleDay.

Onze Ambassadeurs