Modetrends in de herfst

Geschreven door Redactie

2 Stijlen om op te letten en uit te proberen in de herfst

Nu we november in gaan en het weer kouder wordt gaan we ook weer warmere kleding dragen. Dit is een goed moment om ook weer eens een nieuwe stijl uit te proberen. Gelukkig zijn er ook modetrends om je wat aan vast te kunnen houden. Hier zijn twee verschillende stijlen uitgelicht voor in de herfst en winter.

Terugkeer van de jaren 60 en 80

Er wordt gezegd dat mode een 20-jarige regel volgt. De regel gaat van in trend, naar smakeloos, naar vreselijk, naar nostalgisch, naar terug in de trend. Dus het ziet er naar uit dat de jaren 60 en 80 trend weer terug is. Denk bij deze trend vooral aan veel wave prints, checkerboard, space dye en bloemenprints. Gecombineerd met bijvoorbeeld vintage bikershorts en A-lijn jurken.

Technische stijl kleding

De herenmode heeft dit jaar een basis gevonden tussen utilitaire uiterlijk en futuristische uiterlijk. Arc'teryx staat bekend als het merk dat op dit moment een goed voorbeeld is van technische stijl kleding. Het merk biedt slanke, gestroomlijnde jassen met volledig waterdichte stof.

Er zijn natuurlijk ook kleine opkomende merken die deze stijl gemeen hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan merk zoals Acroniem. Het merk krijgt aandacht vanwege hun focus op kwaliteit die ze in hun producten stoppen. Het is haast onmogelijk om een mannelijke modetrend te noemen zonder Nike of Yeezy te noemen. Yeezy heeft bijvoorbeeld meer experimentele vormen die zich goed lenen voor de futuristische en tech geïnspireerde look.

Onze Ambassadeurs