Recept voor bananen brood

Geschreven door Redactie

Dit eenvoudige bananenbroodrecept is een snel klaar en dat kan worden ingevroren.

Het is ook geweldig om overrijpe bananen op te gebruiken.

 Ingrediënten:

- 140 gram boter, zacht, plus extra voor de vorm
- 140 gram basterdsuiker
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 140 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 zeer rijpe bananen, gepureerd
- 50 gram poedersuiker
- handvol gedroogde bananenchips, voor decoratie

Verwarm de oven voor op 180C/160C hetelucht. Klop 140 gram zachte boter en 140 gram basterdsuiker licht en luchtig en voeg dan langzaam 2 losgeklopte grote eieren toe met een beetje van de 140 gram bloem. Spatel de resterende bloem, 1 theelepel bakpoeder en 2 geprakte bananen erdoor. Giet het mengsel in de voorbereide vorm en bak ongeveer 50 minuten, of tot het gaar is. Controleer het brood met tussenpozen van 5 minuten van ongeveer 30-40 minuten in de oven door het te testen met een spies (hij moet er netjes in en uit kunnen worden gehaald), aangezien de tijd kan variëren, afhankelijk van de vorm van je broodvorm. Koel 10 minuten in de vorm en verwijder vervolgens op een rooster. Meng 50 gram poedersuiker met 2-3 theelepels water tot een vloeibaar glazuur. Sprenkel het glazuur over de bovenkant van de cake en versier met een handvol bananenchips.


Onze Ambassadeurs