Foto van de Wispe wint fotowedstrijd

Geschreven door Redactie

Ronald Uljee heeft met zijn foto ‘Wispe’ de jaarlijkse fotowedstrijd gewonnen.

De fotowedstrijd werd georganiseerd door de gemeente Weesp en AKSE Media, uitgever van de Weesper gemeentegids. De winnende foto toont de voormalige kerk in het donker vanaf de voet van het gebouw.

Eerste prijs

De jury, bestaande uit burgemeester Van Bochove en de raadsleden Rob ’t Hart en Christian Pfeiffer kozen voor deze foto omdat ze het een opmerkelijk onderwerp vonden wat prachtig in beeld is gebracht. De jury gaf aan: “Het onderwerp is markant. De toren met de kerk is onderdeel van de identiteit van Weesp en staat synoniem voor de verandering en transformatie die zowel het gebouw als de stad hebben ondergaan. Het laat mooi zien hoe de historisch waarde wordt behouden en zelfs een nieuwe impuls krijgt. Bovendien is het herkenbaar, haast als een baken voor alle inwoners. De kwaliteit van de foto is bovendien top; het laat de vaardigheden van de fotograaf goed zien." De juryleden waren overigens onder de indruk van beide foto’s die de heer Uljee in heeft ingestuurd.

Nummer 2 en 3

De foto’s ‘Brug over de Oudegracht’ van Andrzej Wieciech en ‘Weesper mop’ van Inge Smit hebben beslag gelegd op de tweede plek en derde plek. De winnaars van de fotowedstrijd krijgen een waardebon. Daarnaast worden de foto gebruikt in uitgaves van de gemeente Weesp. In totaal werden er 100 foto’s ingezonden door 60 deelnemers.



Onze Ambassadeurs