Zelf je stroopwafels maken
Stroopwafels
Ingrediënten voor de wafels:
- 500 gram bloem;
- 150 gram witte basterdsuiker;
- 250 gram gesmolten boter;
- 50 gram gist;
- lauwe melk;
- 1 ei.
Ingrediënten voor de stroop:
- 500 gram stroop;
- 300 gram donkere basterdsuiker;
- 75 gram ongezouten roomboter;
- theelepel kaneelpoeder.
Bereidingswijze:
Maak van de wafelingrediënten een dik deeg door alle ingrediënten te kneden.
Laat het deeg 45 minuten rijzen, liefst op een vochtig-warme plek.
Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Bereiding van de vulling:
Verwarm de 500 gram aan stroop dat genoeg is voor 1 stuk, en meng de andere ingrediënten er door.
Leg dan een balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
Licht met een mes de wafel uit het ijzer en snijd de wafel open wanneer die nog warm is.
Belangrijk is, laat het niet te lang liggen de wafel moet warm verwerkt worden.
Besmeer de ene wafelhelft met de vulling en druk de andere helft er op.