Eerste oogst Vers aan de Vecht voor de voedselbank

Geschreven door Redactie

Afgelopen week hebben vrijwilligers van Vers aan de Vecht voor het eerst groenten uit hun pluktuin gedoneerd aan de voedselbank. Namens de voedselbank heeft Hanny Koole de eerste oogst in ontvangst genomen.

Vers aan de Vecht is een kleinschalig collectief met 100 zelfplukkers. Hun groentepluktuin is te vinden bij de biologische melkveehouderij De Groene Griffioen. De gemeente heeft twee oogstaandelen binnen het collectief om ook de mensen met een laag inkomen uit Weesp mee te laten profiteren van dit project. De voedselbank zorgt ervoor dat de oogst verdeeld wordt onder hen. De financiering vanuit de gemeente is vooralsnog voor één jaar, bij wijze van experiment.

Nu de tuin in volle bloei staat gaan de vrijwilligers ervan uit dat zij elke week een ruim assortiment aan de voedselbank kunnen leveren. Ook onder de leden is er veel animo om hun wekelijkse aandeel tijdens vakanties of afwezigheid aan de voedselbank te schenken. Wat niet alleen nog meer mensen kan helpen, maar ook duurzaamheid stimuleert. Win-win, want zo gaat er volgens Claudia van Deudekom “niets verloren uit de met zorg opgebouwde tuin en kunnen zoveel mogelijk mensen van de oogst genieten”.Onze Ambassadeurs