Op ontdekkingstocht in Wijdemeren

Geschreven door Redactie

We hebben een zonnig Pinksterweekend achter de rug met veel boten op de plassen en veel recreanten op de strandjes. Heerlijk! Maar de gemeente ziet ook regelmatig dat het te druk is op bepaalde plekken. Jammer, want daardoor moet de gemeente soms mensen wegsturen of zelfs plekken afsluiten. Help je mee om dit in de zomerperiode te voorkomen? 

We wonen natuurlijk in een prachtig gebied, waarin veel mogelijkheden zijn om te recreëren en nieuwe plekken te ontdekken en bezoeken. Benut deze ook. Ga niet allemaal naar de stranden, maar laat de koelbox thuis en stap op de fiets of ga wandelend onze prachtige dorpen  door. Wandel je bijvoorbeeld wel eens langs de Kromme Rade en Lambertskade? En wist je dat er een uitkijkpunt is op de Bloklaan tegenover Fort Spion? Je wordt er getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Nieuwe Polderplas. Ook op de fiets zijn er genoeg mooie routes in onze gemeente te ontdekken. 

Veilig gebruik recreatiegebieden 

Burgemeester Crys Larson: “We hebben elkaar nodig om ervoor te zorgen dat we de beschikbare recreatiegebieden goed en veilig kunnen gebruiken. Dus zoek de stranden niet op tijdens piekmomenten, maar ’s ochtends vroeg of aan het begin van de avond. En ziet u dat het ergens druk is, ga dan alstublieft op zoek naar een andere plek om te recreëren. Ik blijf hiervoor een beroep op u doen.” 

Spreiding recreanten 

Als gemeente kijken we in de komende periode uiteraard ook hoe deze zomer de stromen recreanten zo goed mogelijk kunnen verdelen over het gebied. Want alleen dan kunnen we met zijn allen ook blijven genieten van de prachtige omgeving waarin we wonen. 


Onze Ambassadeurs