Week van de Pleegzorg

Geschreven door Redactie

In Nederland kunnen 23.000 kinderen niet thuis wonen omdat het daar niet veilig en stabiel is.

Ieder jaar zijn er 3.500 nieuwe pleegouders nodig om alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden. Tijdens de Week van de Pleegzorg, van 3 november t/m 10 november 2021 wordt hier aandacht voor gevraagd.

Bijna de helft van de kinderen die in een ander gezin opgroeien, woont bij familie of bekenden. Helaas is het niet altijd mogelijk om een geschikte plek te vinden binnen het zogeheten netwerk van het kind.

Op zoek naar pleegouders

Het tekort aan pleegouders betekent te weinig opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Landelijk, in de regio én in de gemeente zijn we hard op zoek naar mensen en gezinnen die kinderen willen opvangen.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma: “Ook in Eemnes zoeken we mensen die hun huis en hart open willen stellen om tijdelijk te zorgen voor een kind van een ander. In Eemnes kijken we altijd naar elkaar om en helpen we elkaar. Laten we samen zorgen voor een veilig huis voor kinderen die dat nodig hebben.”

Het is belangrijk voor een kind om in de eigen omgeving op te groeien zodat het naar dezelfde school en sport of andere clubjes kan blijven gaan. Ook om contact met vrienden en familie in de buurt te blijven houden.

#GROENLICHT

Om meer pleegouders te werven, wordt er regionaal en in samenwerking met de pleegzorgaanbieders, een campagne opgezet die aansluit bij de landelijke campagne Openjewereld.nu. De campagne gaat lopen tijdens de Week van de Pleegzorg. Het belangrijkste is om pleegouders te werven en om meer bekendheid te geven aan pleegzorg. In het straatbeeld zal de campagne terug te zien zijn en ook zullen gebouwen groen worden verlicht.Onze Ambassadeurs