Nieuw Hilversums stationsgebied miljoenen goedkoper dan gedacht

Geschreven door Redactie

De ingrijpende vernieuwing van het Hilversums stationsgebied valt maar liefst 16 miljoen euro goedkoper uit dan gedacht. In 2022 gaat de eerste schop de grond in.

De enorme meevaller heeft te maken met twee flinke subsidies die de gemeente de afgelopen maanden heeft gekregen. Hilversum kreeg 6,5 miljoen euro van het Rijk om woningen te bouwen en nog eens 5 miljoen van de provincie voor het hele stationsgebied. Ook andere kosten vallen goedkoper uit.

Al met al gaat het hele project de gemeente Hilversum 56 miljoen euro kosten. Het hele bouwproject duurt acht jaar. Er komt onder meer een ander busstation en een grote ondergrondse fietsenstalling voor duizenden fietsen. Hilversum hoopt dat het stationsgebied vooral mooi wordt, met veel groen en fraaie architectuur. 

De gemeente start met het aanpassen van het busstation. Dat werk wordt als eerst gedaan om ervoor te zorgen dat het stationsgebied klaar staat voor de komst van de snelle HOV-bus eind volgend jaar. Aan de centrumkant van het station moeten 325 nieuwe huizen worden gebouwd, een fractie van het totale aantal van 600 tot 1.000 huizen die Hilversum in de buurt wil bouwen. Van de 325 huizen wordt een derde sociale huur, de helft middelduur en de rest duur.

Daarnaast moeten er kantoren komen en meer horeca. Het verleggen van de weg moet er bovenal voor zorgen dat het verkeer rondom het station beter doorstroomt. Hilversum heeft het hele plan nu af. Half september is het woord aan de gemeenteraad, die de plannen moet goedkeuren. 















Onze Ambassadeurs