Bankjes Laren in ere hersteld

Geschreven door Redactie

In Laren zijn onlangs twee bankjes opgeknapt die door vandalen waren bespoten en bekrast.

Het gaat om twee bankjes op dezelfde kruising: Schuilkerkpad Veerweg in Laren. De bankjes zijn door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst gereinigd, geschuurd en opnieuw gelakt.  

De bankjes zijn destijds geplaatst op verzoek van een bewoner – mevrouw Pierson -, die in het gebied de Eng haar dagelijkse wandelingen maakte. De gemeente heeft dit verzoek enthousiast ontvangen en het Gooisch Natuur Reservaat (GNR) wilde ook graag meewerken. De kosten zijn door de gemeente en het Gooisch Natuur Reservaat (GNR) gedeeld. In februari 2020 zijn de bankjes in gebruik genomen. Sindsdien maken veel wandelaars gebruik van deze prachtige bankjes.
 
Wethouder Ton Stam: ¨De wandelaars daar zijn heel tevreden en blij met de bankjes en gebruiken de bankjes om even uit te rusten en te genieten van de prachtige plek. We hebben gemeend de bankjes direct weg te halen om ze na het opknappen daar weer neer te zetten. De bankjes waren onder meer beklad met graffiti. We gaan niet opzij voor de raddraaiers die de bankjes vervuilen of vernielen. Grote dank aan de mannen van de gemeentelijke buitendienst die de bankjes nu weer in ere hebben hersteld.¨

Wethouder Peter Calis, die destijds samen met GNR het verzoek van mevrouw Pierson heeft gerealiseerd: ¨Het is een prachtige plek voor de bankjes, en ik heb er veel complimenten over gekregen. De verontwaardiging over de bekladding was dan ook groot. Ik ben reuzeblij dat ze nu weer zo netjes zijn teruggeplaatst. Laten we vooral hopen dat die plek nu gekoesterd wordt en ontzien blijft van vandalisme.¨

Onze Ambassadeurs