Opknapbeurt Oosterspoorplein Hilversum

Geschreven door Redactie

De gemeente Hilversum begint met het opknappen van het Oosterspoorplein en omgeving. Dat wordt volgens ingewijden het nieuwe bruisende hart van Hilversum-Oost. 

Net zoals aan de centrumkant van het spoor oogt het Oosterspoorplein nu ook wat troosteloos en versteend. Dat ziet de gemeente graag anders.

De vraag is hoe het Oosterspoorplein en omgeving er in de toekomst uit moet komen te zien. De gemeente gaat hierover in gesprek met bewoners, ondernemers en andere gebruikers. Daarbij gaat het niet alleen om de inrichting van het plein, maar ook om verkeersveiligheid, groen en ontmoetingsplekken. De uitkomsten hiervan komen te staan in het toekomstbeeld.

De ontwerpen worden voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders en gaan daarna naar de gemeenteraad. Die neemt uiteindelijk een besluit over de voorkeursvariant.  Na dit besluit komt er een lijst met stellingen over het toekomstbeeld op de website 1221.hilversum.nl. Hier kunnen bewoners en ondernemers online op reageren. De gemeente neemt deze reacties mee in de definitieve variant die verder wordt uitgewerkt in de toekomstvisie. 

De ambitie is om over negen jaar een aantrekkelijke, bruisende, groene en veilige plek te hebben gecreëerd waar mensen zich welkom en veilig voelen en waar ze graag reizen, wonen, werken en verblijven. 










Onze Ambassadeurs