College geeft kaders mee voor herontwikkeling van jachthaven “De Otter”

Geschreven door Redactie

Dutchen, ontwikkelaar van kleinschalige vakantieparken is voornemens om de huidige jachthaven ‘De Otter’ om te vormen naar een vakantiepark.

Het college staat positief tegenover een kwalitatieve verbetering van het terrein maar geeft de ontwikkelaar kaders mee voor de herontwikkeling van het perceel aan de Oud-Loosdrechtsedijk 131 te Loosdrecht.

Het college is van mening dat het landschappelijke, historische en recreatieve karakter van het plangebied bewaard moet blijven in het nieuwe plan. Wethouder De Kloet: “We hebben in diverse gesprekken aangegeven dat de karakteristieke elementen van ‘De Otter’ gerespecteerd moeten worden. We vinden het ook belangrijk dat de hoofdfunctie van de jachthaven blijft bestaan. De ligplaatsen vormen daarbij een essentieel onderdeel. De reeds bestemde ligplaatsen voor woonarken wil het college behouden omdat deze onderdeel uitmaken van het karakteristieke beeld van de jachthaven.”

De ontwikkeling past - strikt gezien - binnen de ambities van het Gebiedsakkoord, met name door het aanbod van recreatief kort verblijf en het aanbod van bootverhuur. Het college ziet nog wel graag de mogelijkheid om het zicht op het water terug te brengen in de plannen. Water naar de dijk brengen. Dat is het gewenste landschappelijk beeld voor dit gebied.

Het bedrijf Dutchen zond onlangs een participatieplan aan het College in verband met de herontwikkeling van jachthaven  Het college kan zich in de voorgestelde aanpak vinden en adviseert dringend ook rekening te houden met de belangen van de permanente bewoners in de jachthaven en zoveel mogelijk maatwerk te leveren.


Onze Ambassadeurs