Veiligheidsregio houdt bijna miljoen euro over, dus gemeenten krijgen geld terug

Geschreven door Redactie

Gooise gemeenten krijgen geld terug omdat de veiligheidsregio het afgelopen jaar vanwege corona flink minder geld heeft uitgegeven dan verwacht. Er blijft bijna een miljoen euro over, waarvan een deel wordt terugbetaald aan de verschillende gemeenten.

En veel gemeenten moesten het afgelopen jaar juist meer geld uitgeven door de coronacrisis. Bij de veiligheidsregio werden wel extra kosten gemaakt voor mondkapjes, desinfecterende gel en extra communicatieboodschappen om bewoners te wijzen op de coronamaatregelen, maar dat haalde het niet bij wat men aan geld overhield.

Dat de veiligheidsregio geldt overhoudt komt onder meer doordat het vanwege de gevolgen van het coronavirus niet mee kon doen aan een grote rampenoefening in Duitsland. Ook andere oefeningen moesten van de kalender worden geschrapt en dat scheelde dus flink in de kosten. Daar komt bij dat er minder geld uitgegeven hoefde te worden aan personeelskosten, omdat er bijvoorbeeld minder personeel ingehuurd hoefde te worden.

Al met al bleef er 927.000 euro over. Een groot deel daarvan, 650.000 euro, zet de veiligheidsregio op haar spaarrekening. Daarmee wil ze voorbereid zijn op toekomstige tegenvallers.

Het overgebleven geld wordt verdeeld over de gemeenten, waarbij de gemeente die het meest betaalt aan de veiligheidsregio ook het meeste terugkrijgt. Dat betekent bijvoorbeeld dat Hilversum, als grootste betaler, ruim een ton terugkrijgt.











Onze Ambassadeurs