Overdiemerweg eind 2020 weer open

Geschreven door Redactie

Eind 2020 gaat de Overdiemerweg weer open voor verkeer. Voordat de weg opengaat, vinden enkele verbeteringen plaats.​​​​​​​ De weg was bedoeld als tijdelijke verbinding vanwege het plaatsen van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal en een aansluiting op de A1. Na het afronden van de werkzaamheden in 2010 ging de weg dicht. 


Dat de weg weer open gaat is goed nieuws voor de Muidense en Weesper tieners die in de Amsterdamse wijk IJburg op school zitten. En ook voor de IJburgers die naar winkelcentrum Maxis gaan. 

De weg loopt over het grondgebied van de gemeente Gooise Meren. De voormalige gemeente Muiden en nu gemeente Gooise Meren hebben zich ingespannen om de weg weer open te stellen. In samenwerking met Vattenfall (eigenaar van de grond) en de gemeente Diemen, die hiervoor vorig jaar het bestemmingsplan heeft aangepast. 

Verbeteringen Overdiemerweg 


Voordat de weg eind 2020 weer opengaat, vinden enkele verbeteringen plaats. Onder andere komt er in beide richtingen een verlicht en vrijliggend fietspad. Daarnaast verbetert de verkeersveiligheid op de parallelweg van de A1, want deze wordt afgesloten voor autoverkeer. In de toekomst komt daar een vrije busbaan. 
De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS, in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Onze Ambassadeurs