Deltavariant nu al 40 procent van de besmettingen in Amsterdam

Geschreven door Redactie

Bij ruim 40 procent van de positieve coronatests die bij de GGD in Amsterdam zijn afgenomen is de besmettelijkere deltavariant van het virus aangetroffen. Dat zegt Yvonne van Duijnhoven, hoofd infectieziekten van de Amsterdamse GGD.

Vorige week meldde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge nog dat in de grote steden 10 procent van het aantal coronabesmettingen van deze variant kan zijn.

De deltavariant van het coronavirus wordt steeds dominanter in Nederland. Zijn onze vaccins er wel tegen opgewassen? En brengt de deltavariant meer risico's met zich mee? Dat zijn de vragen die vooraanstaande virologen momenteel krijgen voorgelegd.

Zo'n honderd monsters werden bekeken. In de week tot 20 juni waren er in Amsterdam 48 besmettingen per 100.000 inwoners. In de steekproef van een week eerder werd nog maar in 7 procent van de gevallen de deltavariant aangetroffen.

De deltavariant, eerder de 'Indiase variant' genoemd, kan volgens Van Duijnhoven volgende week al dominant zijn in de hoofdstad.
Onze Ambassadeurs