De kapper kan naar de fysio, maar de fysio nog niet naar de kapper

Geschreven door Redactie

Waarom kan een fysio-therapeut (nog) niet naar de kapper, maar omgekeerd wel? Hoeveel uren gaat mijn school open? Kunnen we al zwemmen? Wanneer gaan we los met de (proef)festivals? Allemaal vragen na de persconferentie van dinsdag.

Vanaf woensdag 3 maart 2021 mag er weer wat meer, maar de maatregelen en versoepelingen die zijn aangekondigd roepen blijkbaar ook veel vragen op. Zoals:

Sporten mag (deels) weer voor jongeren tot (niet: tot en met!) 27 jaar in de buitenlucht, maar (binnen)zwembaden blijven gesloten. Een aantal buitenbaden is wel geopend, hier kun je een uurtje zwemmen op reservering. Deze zwembaden mogen alleen open met toestemming van de gemeente en de Veiligheidsregio. Wat hierbij opvalt:  hoe is die leeftijdsgrens bepaald? Bij vrijwel alle beleid gericht op jongeren is tot en met 26 jaar de standaardgrens. natte vingerwerk? Willekeur?

De avondklok blijft voorlopig: het is tot de ochtend van 15 maart niet toegestaan om tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten te zijn, tenzij dit noodzakelijk is. Dat is raar. Premier Rutte had beloofd dat de avondklok de eerste maatregel was die er ook weer uit ging. Nu blijft ie nog even en in ruil daarvoor krijgen we nu een paar versoepelingen. En meer zit er ook niet in. 

Op 8 maart praat Rutte ons weer bij. Dan horen we wat er na 15 maart gaat gebeuren.












Onze Ambassadeurs