Eerste auto’s rijden door nieuwe coronateststraat op het Arenapark in Hilversum

Geschreven door Redactie

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum en René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Gooi en Vechtstreek, hebben  vrijdagochtend geroutineerd de nieuwe coronateststraat in Hilversum geopend.


Op een parkeerterrein van Nike op het Arenapark in Hilversum staat die nieuwe ’drive thru teststraat’ voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

Met het wegtrekken van een canvasdoek door de twee mannen werd duidelijk dat dit de plek is waar de GGD duizenden testen per week gaat afnemen. De teststraat in Bussum is donderdag gesloten. 


In Hilversum is meer ruimte om de capaciteit van het aantal dagelijkse testen uit te breiden als dat nodig mocht zijn. Ook zijn de werkomstandigheden op de locatie in Hilversum beter. Daar beschikt men ook over verwarmde ruimten voor het testpersoneel. 


Met de teststraat aan de Sijsjesberg in Huizen erbij kan de GGD Gooi en Vechtstreek nu 1.540 coronatesten per dag afnemen. Het aantal testen stijgt de laatste week weer, meldt de regionale gezondheidsdienst. De eerste auto’s reden vrijdag al vlot door de teststraat.

Onze Ambassadeurs