Zwemplek Weesp na jaar van coronasluiting weer open

Geschreven door Redactie

Weespers die van zwemmen en zonnen houden kunnen vanaf donderdag weer terecht in de Groene Punt, één van de meest populaire zwemplekken van de stad. De plek was een jaar lang gesloten, omdat de gemeente vreesde dat er te veel mensen zouden samenkomen. Dat zou de kans op verspreiding van het coronavirus vergroten.

Nu het aantal besmettingen overal al een paar weken daalt kunnen er ook in Weesp regels worden versoepeld. 

Toch roept burgemeester Bas Jan van Bochove Weespers op hun gezond verstand te gebruiken en de nog geldende regels te blijven naleven. "Ik hoop dat Weespers deze versoepeling koesteren."

Hoewel de Groene Punt al jaren door veel Weesper jongeren wordt gebruikt als zwemplek, is het geen officiële zwemlokatie. Net als voor de lockdown is zwemmen daar op eigen risico, zo laat de gemeente nogmaals weten. "De Vecht is een doorgaande vaarroute en daardoor is er constant gevaar aanwezig van naderende boten", zegt de gemeente.

Een dagje zonnen op de Groene Punt geen probleem. Wel wijst de gemeente erop dat er een alcoholverbod geldt. Weespers worden ook opgeroepen om het stukje van hun stad netjes achter te laten.













Onze Ambassadeurs