Schaatsdrukte op Ankeveense en Loosdrechtse Plassen

Geschreven door Redactie

Het was deze donderdag erg druk op de wegen naar de Ankeveense en Loosdrechtse Plassen met mensen die vandaag per se wilden schaatsen. De gemeente Wijdemeren nam extra verkeersmaatregelen om de drukte het hoofd te kunnen bieden.

De eerste mensen stonden vanmorgen rond 7.00 uur op de schaats. Naar mate de ochtend vorderde werd het drukker en drukker en slibten de wegen naar de plassen dicht.

Het verkeer naar de Loosdrechtse Plassen wordt dezer dagen geleid vanaf de Vreelandseweg (N201) over de 's-Gravelandseweg. Het verkeer naar de Ankeveense Plassen over de Loodijk (N236) moet over het Hollands End. Verkeer naar Kortenhoef op de Vreelandseweg (N201) moet over de Kortenhoefsedijk.

Andere wegen naar de plassen worden door de gemeente en de politie afgesloten. Zo mag er geen doorgaand autoverkeer over het Stichts End en Hollands End in Ankeveen, wegen die normaal gesproken ook naar schaatsijs leiden. Er stonden vanochtend al meerdere verkeersregelaars en agenten op bepaalde punten om de drukte in goede banen te leiden.

Om de drukte ook de komende dagen beheersbaar te houden, gelden er ook parkeerverboden. Er mag niet geparkeerd worden op het Stichts End en Hollands End en ook de bermen rond de plassen worden afgesloten voor parkeerders. Er wordt streng gecontroleerd op foutparkeerders. Auto's die wel parkeren op plekken waar dat niet mag, worden weggesleept.

Wijdemeren houdt de situatie vandaag en de komende dagen scherp in de gaten. Om de paar uur wordt gekeken over extra (verkeers)maatregelen nodig zijn, zodat de drukte beheersbaar blijft.

















Onze Ambassadeurs