Hilversum gaat meer ruimte maken voor de fiets

Geschreven door Redactie

Hilversum maakt ruim baan voor de fiets. Dat betekent dat de Hilversumse fietspaden moeten worden aangepakt. Omdat niet alles tegelijk kan  heeft de gemeente bepaald welke paden belangrijk zijn en welke minder. Daarvoor is het Fietsnetwerk opgesteld.

Mede door de opkomst van de elektrische fiets wordt de gewone fiets steeds belangrijker en een goed alternatief voor de auto. Om het wegennet ook te ontlasten moeten fietsers daarom de ruimte krijgen. Dat staat in de Mobiliteitsvisie 2040.

“Dankzij het Fietsnetwerk weet de gemeente waar de prioriteiten liggen als het gaat om het verbeteren van bijvoorbeeld de verkeersveiligheid op de fietspaden of de ontwikkeling van het stationsgebied, maar ook bij groot onderhoud. Als een straat wordt opengelegd voor nieuwe riolering bijvoorbeeld dan nemen we de fietspaden direct mee”, zegt de gemeente.

Voor het Fietsnetwerk is vooraf uitvoerig onderzoek gedaan. Er is b.v. een hoogwaardig regionaal fietsnetwerk. De fietspaden verbinden Hilversum met omliggende gemeenten en zijn bedoeld om snel te kunnen doorfietsen. Er zijn plannen voor een snelfietsroute in de Gooi en Vechtstreek en in de provincie Utrecht - via Hilversum, Baarn en Soest naar Amersfoort. De fietspaden zijn bij voorkeur vier meter breed en fietsers hoeven niet vaak te stoppen of af te stappen, is.








Onze Ambassadeurs