Koningin Máxima bezoekt Smit & Zoon in Weesp

Geschreven door Redactie

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt woensdagmiddag 26 mei een bezoek aan Smit & Zoon in Weesp.

Het bedrijf gespecialiseerd in producten voor leerbewerking bestaat dit jaar tweehonderd jaar.

Smit & Zoon is een zevende generatie familiebedrijf dat in 1821 begon als handelaar in stokvis, later oliën zoals levertraan. Inmiddels ontwikkelt het bedrijf producten voor het maken en afwerken van leer. Deze worden wereldwijd verkocht aan leerlooierijen voor de productie van onder meer tassen, schoenen, autobekleding en meubels. Smit & Zoon wil de leerproductie verduurzamen. Het bedrijf heeft zich daarom ten doel gesteld in samenwerking met de stakeholders een milieuvriendelijke en sociaal duurzame leerketen te creëren in 2025. Tevens zet het concern met circulariteit, onderzoek en educatie in op de ontwikkeling van duurzame technologieën.

Koningin Máxima wordt geïntroduceerd in de tweehonderdjarige geschiedenis van het familiebedrijf. Zij spreekt met familieleden over de ontwikkelingen die Smit & Zoon heeft doorgemaakt. Vervolgens krijgt Koningin Máxima een rondleiding langs het laboratorium en de fabriekshal waar medewerkers uitleggen hoe leer gemaakt wordt en hoe de benodigde producten vervaardigd worden. Aansluitend spreekt zij met medewerkers over de verduurzaming van de leerwaardeketen en welke innovatieve en educatieve middelen hiervoor worden ingezet.


Tijdens het bezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.Onze Ambassadeurs