Burgemeesters Gooi en Vechtstreek voelen pijn ondernemers

Geschreven door Redactie

Wie denkt dat burgemeesters in ons land het pluche waarop ze zitten wel prima vinden en nergens oog voor hebben, hebben niet goed opgelet. Burgervaders in de Gooi en Vechtstreek zijn juist dagelijks zeer begaan met het lot dat ondernemers al geruime tijd treft.

“Als burgemeesters voelen wij de pijn van de ondernemers”, lezen we in brief van winkeliers, geïnitieerd door winkeliersvereniging INretail. Daarin werd een dringende oproep gedaan om als veiligheidsregio het kabinet te bewegen om ondernemers toe te staan de deuren van winkels, horeca en de cultuursector vanaf woensdag 3 maart weer te openen. De huidige mogelijkheden om te kunnen ondernemen zijn volstrekt onvoldoende.

Burgemeester Broertjes van Hilversum en voorzitter van de Regio Gooi en Vechtstreek vindt, dat ondernemers van hem ook mogen verwachten, dat hij hun zorgen deelt. Maar ze ook meedeelt aan de boven hem gestelden, of als hij ambtgenoten spreekt op het Veiligheidsberaad. Iedereen ziet volgens hem echt wel in, dat de spreekwoordelijke ‘rek eruit is’ en burgerlijke ongehoorzaamheid op de loer ligt.

In het Veiligheidsberaad spreken 25 burgemeesters wekelijks met betrokken ministers over de coronacrisis en de maatregelen. Burgemeester Broertjes pleitte vorige week voor het onder andere weer opstellen van terrassen, wat als voorbeeld was bedoeld voor versoepelingen van de maatregelen in meer brede zin. Maar tot openstelling van terrassen wilde premier Rutte ondanks het mooie weer nu nog niet overgaan.






Onze Ambassadeurs