Wat te doen met oude boeken?

Geschreven door Redactie

Misschien heb je ze nog wel liggen: oude schoolboeken. Of heb je al twee keer dezelfde roman gelezen en weet je nu wel hoe het verhaal eindigt. Zo zijn er genoeg redenen om je boeken weg te doen. Maar er zijn ook andere manieren om je boeken te recyclen!

• Breng bijvoorbeeld je boeken naar een mini-bieb! Dat zijn kleine kastjes in jouw buurt waar je boeken kunt lenen en brengen. Een leuke manier om je buurt te leren kennen en iemand anders blij te maken met een boek dat jij niet meer wilt hebben. Via www.minibieb.nl kun je bekijken waar er minibibliotheken zijn in de wijk.

• Doneer je boeken! Bibliotheken, kringloopwinkels, gevangenissen, scholen of opvangcentra: er zijn genoeg plekken waar ze jouw oude boeken goed kunnen gebruiken;

• Uiteraard kun je ook gewoon je boeken doneren bij familie of vrienden. Misschien wil je tante wel het boek lezen dat jij thuis hebt liggen of is je vriendin op zoek naar een nieuw boek!Onze Ambassadeurs