Landen met de grootste goudvoorraad

Geschreven door Redactie

Het is belangrijk dat landen veel goud op zak hebben. Goud is nog steeds waardevol, wat betekent dat een land er zeker van kan zijn zijn hoge schuld terug te betalen als dat nodig is.

Italië – 2.451,8 ton goud

Italië is lange tijd een van de rijkste landen geweest op het gebied van goudreserves. Hierdoor heeft het land ervoor gezorgd dat de goudhoeveelheden jarenlang op een goed niveau blijven. Het grootste deel van de 2.451,8 ton goud werd gedeponeerd bij de Nationale Bank van Italië. De bank heeft een van de grootste gouddeposito's ter wereld.

Duitsland – 3.362,4 ton goud

Het overgrote deel van de 3.362,4 ton goud in Duitsland wordt bewaard in de kluizen van de Deutsche Bundesbank. Andere secties zijn te vinden in New York en Londen. In de afgelopen jaren heeft Duitsland ook zijn best gedaan om een ​​deel van zijn deviezenreserves in goud te verminderen. Zo was het in 2017 mogelijk om meer dan 600 ton goudbaren van Frankrijk naar Duitsland over te hevelen.

Verenigde Staten – 8.133,5 ton goud

Jarenlang stonden de VS bovenaan de hitlijsten op het gebied van goudvoorraad. Het land heeft ruim twee keer zoveel goud als de tweede plaats op de lijst. Het meeste goud is opgeslagen in Fort Knox, een zwaar beveiligde militaire basis in Kentucky. Niet het oude fort natuurlijk, maar de Amerikaanse goud- en zilveropslag.Onze Ambassadeurs