De 5 verassende voordelen van wandelen

Geschreven door Redactie


Van risico verlagend tot verlichting van gewrichtspijn.

Natuurlijk weet je waarschijnlijk dat elke fysieke activiteit, inclusief wandelen, goed is voor je algehele gezondheid. Maar vooral wandelen heeft tal van voordelen. Hier is een lijst van vijf voordelen die je misschien zullen verbazen.


Het gaat de effecten van gewicht bevorderende genen tegen.

Onderzoekers bij Harvard keken naar 32 obesitas bevorderende genen bij meer dan 12.000 mensen om te bepalen hoeveel deze genen daadwerkelijk bijdragen aan het lichaamsgewicht. Ze ontdekten toen dat bij de deelnemers die ongeveer een uur per dag stevig liepen, de effecten van die genen werden gehalveerd.


Het helpt een zoetekauw te temmen.


Een paar studies hebben aangetoond dat een wandeling van 15 minuten het verlangen naar chocolade kan verminderen en zelfs de hoeveelheid chocolade die je eet in stressvolle situaties kan verminderen. Een van de onderzoeken bevestigde zelfs dat wandelen het verlangen naar, en de inname van een variatie aan zoete snacks kan verminderen.


Het vermindert risico op het ontwikkelen van borstkanker.


Onderzoekers weten al dat elke vorm van fysieke activiteit het risico op borstkanker verkleint. Maar een studie van de American Cancer Society die zich richtte op lopen, ontdekte dat vrouwen die zeven of meer uur per week liepen een 14% lager risico op borstkanker hadden dan degenen die drie uur of minder per week liepen.


Het verlicht gewrichtspijn.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat wandelen artritis-gerelateerde pijn vermindert, en dat acht tot tien kilometer per week wandelen zelfs de vorming van artritis kan voorkomen. Lopen beschermt de gewrichten, vooral de knieën en heupen, die het meest vatbaar zijn voor artrose door ze te smeren en de spieren die ze ondersteunen te versterken.


Het verhoogt de immuun functie.


Wandelen kan je helpen beschermen tijdens het koude weer en het griepseizoen. Uit een onderzoek onder meer dan 1.000 mannen en vrouwen bleek dat degenen die ten minste 20 minuten per dag, ten minste 5 dagen per week liepen, 43% minder ziektedagen hadden dan degenen die eenmaal per week of minder trainden. En als ze toch ziek werden, was het voor een kortere duur en waren hun symptomen milder.


Onze Ambassadeurs