Gesloten drugspand in Bussum blijft nog minstens een jaar dicht

Geschreven door Redactie

De gemeente Bussum heeft besloten om een pand aan de Karel Doormanlaan in Bussum voor nog eens twaalf maanden te sluiten. Dit na de vondst van grote hoeveelheden drugs en wapens in maart van dit jaar. Het pand mag tot 2 april 2022 op geen enkele manier worden gebruikt. Wie de regel overtreedt is strafbaar.

Begin vorig jaar ontvingen gemeente en politie anonieme meldingen over het bedrijfspand. Er zouden nauwelijks bedrijfsactiviteiten waargenomen worden die passen bij soortgelijke inrichtingen. In de nachtelijke uren zou het pand wel bezocht worden door mannen in dure auto’s.

Na onderzoek door de politie zijn vorig jaar zomer in dit pand goederen aangetroffen waarvan het aannemelijk was dat die bedoeld waren voor (het faciliteren van) de drugsproductie en/of drugshandel. Hierop heeft de burgemeester een last onder dwangsom opgelegd voor strafbare voorbereidingshandelingen inzake de Opiumwet.

Op 11 maart 2021 zijn er grote hoeveelheden (hard)drugs en twee wapens aangetroffen in het bedrijfspand. Er werd toen een 47-jarige man uit Laren aangehouden. De man is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie; er besloten dat de verdachte negentig dagen langer in hechtenis moet blijven.

Agenten van de Landelijke Eenheid hielden op die bewuste 11 maart 2021 een auto staande in de Haarlemmermeer in verband met een routinecontrole. Na een doorzoeking in de auto vonden ze ruim 600 gram hasj. Daarop is besloten het bedrijf van de man te doorzoeken. In zijn pand vonden ze 9800 pillen amfetamine (harddrugs), 1,5 kilo hasj, 5,5 kilo hennep, 500 kilo wit poeder dat vaak gebruikt wordt bij de vervaardiging van harddrugs, een vuurwapen, 15 dozen met patronen en een stroomstootwapen.


Onze Ambassadeurs