Hilversum verviervoudigt subsidie aan lokale stichting Present

Geschreven door Redactie

Het college heeft besloten de subsidie aan de Stichting Present Hilversum te verhogen van tien naar veertig mille. De stichting koppelt vrijwilligers aan projecten die bij hun interesses passen en ze wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

En: ’Een beweging op gang brengen in Hilversum waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien’.  De stichting kreeg in 2019 voor het eerst subsidie van gemeente Hilversum. Het ging toen om een 10.000 euro. Ook voor 2020 is dat bedrag verleend. 


Vanuit het Sociaal Plein en andere contacten met maatschappelijke organisatie komt volgens het college een beeld naar voren dat de organisatie een belangrijke maatschappelijke bijdrage levert. Dat doen zij door vrijwilligers te koppelen aan projecten die bij hun interesses passen. Tijdens de verschillende fasen van lockdown zijn ze erg zichtbaar geweest in de samenleving en hebben veel betekend voor inwoners van Hilversum. In hun jaarplan meldt Present een beweging in gang te willen zetten om meer voor elkaar te betekenen. Dit sluit ook aan bij de doelen van de gemeente op het gebied van Wmo en Welzijn. In de praktijk ziet het college die bijdrage ook duidelijk naar voren komen. ’Er is veel waardering voor het werk dat Present doet.


De organisatie krijgt geld uit kerkelijke collectes en vooral landelijke fondsen. Voor dit jaar is bij de gemeente aangeklopt voor een veel hogere subsidie. Dit omdat de landelijke fondsen minder geld geven en omdat het door corona niet mogelijk was om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren bij mogelijke opdrachtgevers en sponsoren. Het college heeft daar begrip voor en komt daarom met dertig mille extra over de brug.

Onze Ambassadeurs