Altijd al willen weten?

Geschreven door Redactie

Heeft u altijd al willen weten waar de Hilversumse grondwatermonitoringputten zitten en hoe het zit met fijnstof in uw buurt?

Meer weten over uw buurt qua typen huishoudens, woningwaarde en het gemiddelde inkomen in uw wijk? Of bent u gewoon meer geïnteresseerd in schitterende luchtfoto’s van Hilversum of oude kaarten van Hilversum die chronologisch de opbouw van de stad laten zien. Snappen wij allemaal.

Gemeente Hilversum zet Geografische informatie Systemen (GIS) in om te werken aan een gezonde, veilige en klimaatbestendige omgeving voor en met de inwoners. Dat is een hele mond vol, én we wonnen er onlangs een award mee. Hieronder vertellen wij u meer. Alvast een tipje van de sluier: kijk op Open Hilversum.

Gegevens verzamelt

De gemeente verzamelt veel gegevens. Bijvoorbeeld over wijken en veiligheid, economie, mobiliteit en gezondheid, plattegronden, resultaten van bewonersonderzoeken. Et cetera. Al deze data moet voor iedereen te zien zijn. Dat is de wet. Hilversum zet alle date op een website. Hier kunnen alle inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden gratis gegevens vinden én delen. Iedereen kan zelf met de beschikbare, open data combinaties maken en kaarten samenstellen.

Gebruik maken van ons software?

Beschikt u zelf over data en wilt u deze openbaar delen via een initiatief, of wilt u data combineren met de beschikbare open data van Hilversum? Vraag dan een account aan via open-hilversum@hilversum.nl. Met het account kunt u gebruikmaken van de ArcGIS software en zelf kaarten en dashboards maken.

Bij het verzamelen en presenteren van data kan de gemeente trouwens uw hulp goed gebruiken. Samenwerken is fijn, want we gebruiken de data om de stad mooier, veiliger en duurzamer te maken.

Award voor Hilversum!

De gemeente Hilversum won onlangs de SAG-Award van ESRI Nederland gewonnen. Op 31 augustus nam burgemeester Pieter Broertjes namens het college de award in ontvangst. Deze prijs wordt uitgereikt als blijk van waardering aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd met het gebruik van Geografische informatie Systemen (GIS). Namens het college sprak Broertjes zei dank uit voor deze prijs. “De award beschouwen we als een aanmoediging dat we op de goede weg zijn om data en technologie in te zetten voor het welzijn van onze inwoners. Het past bij onze status als Mediastad dat we innovatie een kans willen geven, het liefst in samenwerking met inwoners en bedrijven”.


Onze Ambassadeurs