Samenwerkende Musea in Gooi & Vecht lanceren collecties online

Geschreven door Redactie

Na het Erfgoedfestival Gooi & Vecht van afgelopen zomer lanceren de samenwerkende musea in Gooi & Vecht weer een nieuw product: een collectieportal.


Hoogtepunten van de museale collecties zijn nu te bekijken op een gezamenlijke collectiewebsite: gooisemuseumschatten.nl. 


De musea in Gooi & Vecht beheren prachtige collecties

Een deel daarvan is te zien bij tentoonstellingen en tijdelijke exposities. De rest van de werken is veilig opgeborgen in depots. De museumschatten worden bewaard voor toekomstige generaties of tentoonstellingen op een later moment. Op de collectiewebsite is het mogelijk om een deel van deze museumcollecties te bekijken die niet altijd te zien zijn in het museum.

Momenteel staan er ruim 2.000 bijzondere objecten

Deze objecten zijn afkomstig uit de collectiesvan KasteelMuseum Sypesteyn, het Nederlands Vestingmuseum, Comenius Museum, Huizer Museum, Rijksmuseum Muiderslot, Museum Weesp, Museum Hilversum, Collectie Hilversum en Singer Laren in het collectieportal Gooi & Vecht. Uiteenlopend van schilderijen, foto’s en serviezen tot verdedigingswerken en wapens. Het portal wordt doorlopend aangevuld. Telkens verschijnen nieuwe stukken en foto’s vanuit Collectie Nederland. Het is daardoor een website die groeit en in ontwikkeling is.

Speciaal voor het collectieportal is een podcastserie ontwikkeld

In de podcast “Gooise Museumschatten” vertellen museumexperts uit de deelnemende musea de verhalen achter de museumstukken. Elke 2 weken verschijnt een nieuwe aflevering. Deze zijn te volgen op de website gooisemuseumschatten.nl of door te kijken in podcastsapps onder Gooise Museumschatten. De collectiewebsite is een co-productie van de samenwerkende musea en Visit Gooi & Vecht en is onderdeel van een meerjarige strategie om zoveel mogelijk mensen te informeren over het bijzondere erfgoed in de regio. De collectiewebsite is daarom onderdeel van de website visitgooivecht.nlOnze Ambassadeurs