Gooise verpleeghuizen nu nagenoeg coronavrij

Geschreven door Redactie

Het is nog niet overal feest, maar in ‘t Gooi en de Vechtstreek daalt het aantal coronabesmettingen bij bewoners van verpleeghuizen snel. Wel houdt iedereen zijn hart vast als het gaat om de gevreesde derde golf.

De landelijke daling van het aantal besmettingen bij bewoners van verpleeghuizen was voor het RIVM reden om aan te nemen dat de vaccinatie tegen het coronavirus een gunstig effect heeft. Het effect viel vooral op omdat bij thuiswonende 60-plussers in bijna alle leeftijdsgroepen juist een stijging te zien is. Alleen bij de groep van 85 tot 89 jaar was ook daar een daling zichtbaar.

Een woordvoerder van de GGD Gooi en Vechtstreek durft nu nog niet te beweren of het verband is tussen de vaccinaties en het lage aantal besmettingen. “Het is nu nog te vroeg om op basis van cijfers daar uitspraken over te doen. Ik verwacht ook niet daar deze week al iets over te kunnen zeggen.” Wel is duidelijk, zegt zij ook, dat het aantal besmettingen in de Gooise verpleeghuizen daalt. Maar dat is eigenlijk al het geval sinds de jaarwisseling."






Onze Ambassadeurs